Is blonde doosverf schadelijk?

Dooskleurstoffen zeggen vaak dat ze vochtinbrengende ingrediënten bevatten of 'ammoniakvrij' zijn. Maar zelfs deze bevatten meestal PPD's, zouten en andere chemicaliën die het haar beschadigen, vooral bij herhaald gebruik. Ze bevatten meestal grote hoeveelheden ammoniak, PPD's, nitrokleurstoffen, metaalzouten en zelfs onreine henna. Dit zijn agressieve chemicaliën die extreem schadelijk kunnen zijn voor het haar en reacties op een gevoelige huid en allergieën kunnen veroorzaken.

In het ergste geval heeft boxdye sommige mensen helaas nogal haarloos gemaakt. Vanwege de chemische aard van haarkleur mengen ze zich soms niet. Dit is een deel van de reden waarom salonstylisten gedetailleerde vragen zullen stellen over uw haarkleurgeschiedenis voordat ze een service uitvoeren. Deze vragen helpen u schade en mogelijke kleurongevallen te voorkomen.

Bepaalde professionele kleurlijnen (de meeste eigenlijk) mengen zich niet goed met boxdye of kleurstoffen op henna-basis. Dit komt door de metaalzouten in vrij verkrijgbare haarverf, waardoor uw lokken kunnen roken, smelten en eraf vallen wanneer er professionele kleur op wordt aangebracht. Na vele jaren ervaring weet ik wat ik niet moet doen, en ik heb mijn techniek verbeterd, tot het punt dat ik je vertelde hoe je de blonde boxdye op je gebleekte haar kunt aanbrengen zonder je haren te frituren. Als je stylist je vraagt of je in het verleden dooskleur hebt gebruikt, lieg dan niet en schaam je niet.

Als je Sally's kleurstof gebruikt, heb je nog steeds ongeveer net zo grote kans om je haar te verknoeien als met boxdye van de drogisterij. Dit betekent geen dimensie en geen natuurlijke mix van wortel tot punt, slechts één platgetinte haarkleur (en nee, je kunt geen dooskleurstoffen mengen. De waarheid is, zeker, het werkte eerder, maar dat betekent niet dat het weer zal werken, of je zal besparen van de schade die dooskleurstof achterlaat. Als je momenteel blond bent en bruin haar wilt, moet het haar worden opgevuld voordat het bruin wordt aangebracht.

Maar tussen de schade die ik aan mijn eigen haar heb aangericht met boxdye toen ik jong was, en alle kleurcorrecties die ik achter de stoel heb gezien, is het risico het gewoon niet waard. Ik denk dat ik de Clairol Beautiful Collection Advanced Grey semi permanente haarkleur (kleurstof) ga kopen omdat ik alleen mijn grijstinten nodig heb om te mengen, ik wil geen peroxide meer in mijn haar doen. Verkrijgbaar in natuurlijk ogende tinten zoals donkere kastanje, honingblond en koper, de kleurstof is ammoniakvrij en zacht. Rob Peetoom, de oprichter van de Nederlandse salonketen Rob Peetoom, zegt dat blond worden het haar meestal op een totaal onverwachte manier bevlekt en vaak donker en koperachtig wordt.

Houd er bij het zoeken naar de minst schadelijke haarverf rekening mee dat zowel bleekmiddel als ammoniak de neiging hebben om ruw te zijn op strengen. Als je je afvraagt waarom het ECHT blond is aan de voorkant, is dat omdat ik daar voor het laatst mijn haar heb gebleekt en ik het behoorlijk veel heb gebleekt zoals je kunt zien. En hoewel de kleurstof in het begin al zacht is, maakt deze kit het mogelijk om alleen volwassen haar te kleuren, waardoor de rest van je lokken wordt beschermd tegen meer schade.