Is de beste haarkleur?

Natural Instincts Demi-Permanente haarkleur Clairol. We onderzoeken en testen al meer dan 120 jaar onafhankelijk producten. Als u via onze links koopt, kunnen we een commissie verdienen. Lees meer over ons beoordelingsproces.

Het GH Beauty Lab test regelmatig haarverf thuis met zowel consumententesters als gecontroleerde laboratoriumtests. In het Lab verven wetenschappers monsters van mensenhaar in bruine, blonde, rode en zwarte tinten en evalueren ze de producten op hun grijze haardekking. Vervolgens beoordelen ze het kleurbehoud van elke haarverf gedurende een periode van vier weken met een reeks tests, waaronder 20 was- en droogcycli, zoals hieronder afgebeeld, en 10 uur blootstelling aan UV-licht. Daarna beoordelen experts elk monster op uiteindelijke grijsdekking, glans en lichtbestendigheid.

Kleurstoffen in dozen worden ook naar een panel van vrouwen in het hele land gestuurd die ze evalueren op factoren zoals gebruiksgemak en kleurprestaties, inclusief grijsdekking, kleurrijkdom, uniformiteit en nauwkeurigheid in vergelijking met de afbeelding op de doos. Ze geven ook real-life feedback over de resulterende haarglans, zachtheid en gladheid, evenals kleurvervaging gedurende vier weken na het aanbrengen. De meest recente haarkleurtest voor thuis van het GH Beauty Lab omvatte 180 consumententesters en 280 stalen van echt haar. In totaal hebben laboratoriumwetenschappers gekleurde haarmonsters 350 uur lang blootgesteld aan UVA-licht.

Subtiele highlights zijn een geweldige manier om donkere haarkleuren op te frissen zonder drastisch terrein te betreden. Vraag je colorist om verschillende tinten bruin die door je haar worden geplaatst voor de meest dimensionale en natuurlijke look. Experimenteer je voor het eerst met kleur? Garnier-colorist Nikki Lee raadt aan om eenvoudige kleurtoepassingen te doen en drastische aanpassingen te vermijden. Eenvoudige rootaanpassingen zijn prima om thuis te doen, zolang je je kleur maar correct kunt matchen, zei Lee, die Britney Spears en Heidi Klum heeft geraadpleegd, onder andere beroemdheden.

Hoewel iedereen deze tint kan bereiken met voldoende bleekmiddel, raadt DeBolt het eigenlijk alleen aan voor mensen met lichtere natuurlijke haarkleuren, omdat het zo'n intens proces is. Of je nu op zoek bent naar een nieuwe verandering of gewoon een snelle oplossing nodig hebt om je wortels of grijze haren te bedekken, je hoeft geen professional te zoeken om de haarkleur van je dromen te krijgen. Vul de meegeleverde markeerkwast met de formule en borstel het vervolgens door je haar van wortel tot punten. Semi-permanente haarkleuren zijn geweldig voor deze look omdat ze conditioneren en een schitterende glans toevoegen.

Een van de beste manieren om de kleur van je haar te behouden, is door een kleurafgevende shampoo en conditioner te gebruiken. Samen helpen de MVP-ingrediënten om de schade die ontstaat door het bleken van je haar te minimaliseren door de hoofdhuid te kalmeren, je haar te versterken en de hydratatie te stimuleren. Als je je zorgen maakt over mogelijk schadelijke chemicaliën in je haarverf, zegt Zeichner dat je irritatie kunt minimaliseren door direct contact tussen de kleurstof en je huid te vermijden. Hij adviseert ook om het haar tijdens het verven in secties van een halve inch te verdelen, zodat de kleur beter kan absorberen.

Als je meestal terugdeinst om je haar thuis te onderhouden, kan het vinden van de juiste producten het minder een ontmoedigende taak maken. Revlon's Total Color Hair Color is een veganistische crèmeformule gemaakt zonder ammoniak, sulfaten, siliconen en ftalaten. Talrijke tinten, vooral donker haar zoals brunettes en rood van Clairol's populaire demi-permanente drogisterijkleur, maakten indruk op het GH Beauty Lab in evaluaties. Sabina Wizemann, senior chemicus in het GH Beauty Lab, ontwikkelt laboratoriumprotocollen met behulp van gespecialiseerde laboratoriumapparatuur en voert producttests uit in alle haarcategorieën, inclusief haarkleur thuis.

Houd er rekening mee dat de meeste boxkits worden geleverd met 20 volume-ontwikkelaar, wat betekent dat de formule het haar precies één niveau lichter kan tillen dan waar je momenteel bent, wijst Monzillo erop. Geschikt voor vrijwel elk haartype, van recht tot krullend tot strak opgerold, biedt deze formule met Hayley Williams een leuke, gepigmenteerde kleur die tot vier tot zes weken aanhoudt.