Is in de winkel gekochte haarkleur net zo goed als salon?

Simpel gezegd, als het gaat om salonkleur versus dooskleurstof, is het altijd het beste om je haar in de salon te laten kleuren door een professional. Salonformules beter voor je haar, en het aanbrengen van een pro-colorist zorgt ook voor de beste resultaten. Wanneer je consequent professionele haarkleur krijgt, formuleert iemand zorgvuldig de schaduw om zo min mogelijk schade aan te richten en onderzoekt hij regelmatig je lokken om ervoor te zorgen dat ze gezond blijven. Wanneer je besluit om blond of rood fluweel te gaan, bedenkt diezelfde stylist de beste manier om de vorige kleur op te tillen of je over te zetten naar de nieuwe tint, legt Issa uit.

De eerder besproken kwestie van één sterkte past bij alle in-box kleurstoffen en chemische kwaliteit. De professionele haarkleur van de salon is afgestemd op uw specifieke behoeften. Er zijn zoveel variabelen in de formulering van haarkleuren. Stylisten zullen door jarenlange training en het werken met klanten een schat aan begrip hebben over het kleurproces en hoe het haar beïnvloedt.

Met deze tips van experts in gedachten, kunt u de verschillen tussen salonkleur en boxdye volledig begrijpen. Sommige chemicaliën reageren met elkaar en desintegreren zelfs je haar, sommige zijn vermoedelijk kankerverwekkend, sommige zijn slecht voor het milieu en de lijst gaat maar door. Een essentiële kleurafstotende blauwe conditioner om te helpen bij het versterken en verwijderen van koperachtigheid in geaccentueerd, balayaged en natuurlijk bruin haar. Menselijke huid, ogen en haar krijgen hun kleur op natuurlijke wijze van melanine, een verbinding afgeleid van het aminozuur tyrosine.

Als je van nature gitzwart haar hebt en boxdye bij de wortels gebruikt om grijstinten te bedekken zonder dat feit met je stylist te delen, is de kans groot dat ze een uitdagender tijd zullen hebben om dat pigment uit je haar te tillen. Dooskleurstoffen bevatten een bepaalde hoeveelheid chemicaliën die te hard kunnen zijn voor bepaalde haartypes, wat kan leiden tot beschadigd, overgepigmenteerd of oververwerkt haar. Hoewel het gebruik van een thuiskleur redelijk geknipt en droog lijkt, doet een salonprofessional veel meer dan kleurstof op je haar aanbrengen. Was je haar onder koud of lauw water met een kleurbeschermend systeem zoals L'Oréal Professionnel Serie Expert Vitamino Color Radiance Shampoo en Conditioner om de nagelriem gesloten te houden en je salontint vast te houden.

Omdat er geen pigment in de basis zit om op te tillen, kan het lastig zijn om een geweldig resultaat te krijgen met huiskleurstoffen en kun je vaak een gele of beige tint aan je haar overblijven. Als je een brunette bent die te maken heeft met koper, gebruik dan een blauw toning-systeem zoals Redken Color Extend Brownlights Shampoo and Conditioner. Als je een van de miljoenen Amerikaanse vrouwen (en mannen) bent die hun haar regelmatig verven, stel je jezelf mogelijk bloot aan gevaarlijke chemicaliën die haar en huid beschadigen. Wanneer je je haar professioneel kleurt in de salon, betaal je niet alleen voor een kleur, je betaalt ook voor de hele service.

Salonblondines moeten een paarse shampoo en conditioner zoals Redken Color Extend Blondage Shampoo en Conditioner gebruiken om koperachtige ondertonen te neutraliseren.