Wanneer moet je haarverf aanbrengen?

Over het algemeen is het echter het beste om 4-6 weken te wachten voordat u een andere kleurbehandeling krijgt - in de meeste gevallen is dit sowieso voldoende en vermindert het het risico op haarbeschadiging. Er zijn enkele uitzonderingen, maar over het algemeen is het beter om voorzichtig te zijn en zo lang te wachten. Het blijkt dat de meeste haarkleurmiddelen zijn ontworpen om beter te werken op haar dat niet vers is gewassen. Als u een wasbeurt overslaat, kunnen oliën zich op uw hoofdhuid ophopen, wat in ruil daarvoor helpt beschermen tegen irritatie die kan worden veroorzaakt door haarverf.

Om een patch-test uit te voeren, brengt u de kleurstof aan op een klein deel van uw haar en kijkt u of de kleur te licht, donker of asachtig is. Als je klaar bent om een nieuwe tint te proberen, word je misschien overweldigd door het aantal haarkleurproducten dat er is. Als je haar voorbij je schouders is, of schouderlengte en extreem grof, gebruik dan twee dozen van dezelfde tint om volledige dekking te garanderen. Het aantal secties dat je nodig hebt, is afhankelijk van hoeveel haar je werkt, maar maak in het algemeen minimaal vier secties, twee op de onderste helft van je haar en twee aan de bovenkant.

Natuurlijk ziet de vrouw die op de voorkant van de doos glimlacht er prachtig uit, maar de kleur van haar haar is een fantasie. Verleng de levensduur van uw schaduw met een shampoo of conditioner die speciaal is ontworpen voor gekleurd haar, zoals de beste shampoos en conditioners van het GH Beauty Lab voor gekleurd haar. Voordat je de kleur uitspoelt, strooi je een beetje water op je hoofd en brij je je haar een paar seconden met je handen rond. Volgens Christine Arndt, een colorist bij Baja Studio in New York City, kan het te lang laten zitten van je haarverf thuis leiden tot uitdroging en schade.

Als je wit haar bedekt, adviseert colorist Emily Mott om gewoon je nieuwe groei te kleuren en de uiteinden helemaal te vermijden om te voorkomen dat dingen er oververwerkt uitzien. De crèmeformule is gemaakt met een Pro-Keratine-complex dat het haar beschermt terwijl het kleurt, waardoor je een prachtige tint thuis krijgt. Deze permanente lijn is speciaal ontworpen met een exclusief drievoudig beschermingssysteem dat diep voor het haar zorgt en 100 procent grijze haardekking biedt op zelfs de meest hardnekkige grijstinten. Dit product werkt op alle haarkleuren en texturen en wordt zelfs geleverd in een heldere formule voor maagdelijke lokken die alleen een kleurtintverbetering nodig hebben.

Deze semi-permanente haarkleur gaat vier tot tien shampoos mee en is verkrijgbaar in verschillende leuke tinten zoals roze, blauw en paars. Als je haarverf voor thuis verkoopt en deze zo lang mogelijk wilt hebben, kies dan voor een permanente haarkleur. Ja, het is over het algemeen veilig om je haar thuis te kleuren, zolang je de aanwijzingen op de verpakking van het product volgt.