Wat gebeurt er als je blonde haarverf op donker haar aanbrengt?

Als je blonde haarverf op donker haar aanbrengt, bereik je nooit een blonde haarkleur. Je beschadigt je haar echter door de chemicaliën in haarverf en loopt het risico droog, koperachtig, stroachtig haar te krijgen. Als je donker haar hebt en blond wilt worden, moet je het bleken. Als je blonde kleurstof op donker haar aanbrengt, word je nooit blond.

Wanneer je blonde kleurstof op zwart haar aanbrengt, zal de kleur vervagen. De reden is dat het haar een pigment is en de kleur niet permanent is. Het haar kan permanent worden geverfd door een permanente haarkleur te gebruiken. Uit ervaring zal blonde haarverf alleen de kleur van je haar niet optillen.

Je hebt een ontwikkelaar en bleekmiddel met een hoog volume nodig om die bruine kleur naar een voldoende lichte tint te tillen en dan moet je het haar versterken om koperachtige tinten te voorkomen. Je voelt wat koperachtigheid in je haar na de bruine tot blonde haarverf. U kunt dit probleem oplossen door een grondige basiskleur van de tegenovergestelde tint toe te passen. Je kunt de schaduw van de koperachtiging in het zonlicht zien.

Breng vervolgens een basiskleur van de tegenovergestelde tint aan om die koperachtigheid in evenwicht te brengen. Ik raad het niet aan om het zelf te doen. Ik heb mijn haar nog nooit geverfd, maar ik heb gehoord dat het aanbrengen van blonde kleurstof in bruin haar het koperachtig of oranje kan maken. Ik raad aan om het professioneel te laten doen.

Als je al droog haar hebt, zou ik het niet aanraden omdat het het haar meer kan uitzetten en het haar van mijn moeder niet eens meer voorbij een bepaalde lengte groeit. Niet zeggen dat dit iedereen overkomt, maar ik dacht dat ik je zou laten weten en de beslissing is aan jou. Je zult alles weten over het gaan van brunette naar blondine en alle basisprincipes kennen, commerciële en andere tips om van brunette naar blond te gaan zonder bleekmiddel. Maar er is ook iets dat toner wordt genoemd, dat mijn oranje haar strakker maakte zodat het er niet uitzag als een vloeibare wortel die over mijn hele hoofd was verspreid.

Hoewel je dezelfde procedure kunt volgen als in de salon om thuis bruin haar naar blond haar te gaan, maar ik kan enkele bijwerkingen hebben van jeuk en pijn veroorzaakt door schadelijke chemicaliën zoals bleekmiddel. En de kieskeurige kleine dingen groeiden twee of drie centimeter per maand, waardoor vreselijke donkere wortels achterbleven, waardoor mijn blonde haar er onverzorgd uitzag. Maar verwar dit niet met platina-blond, dat een heel andere kleur heeft (en iets moeilijker te bereiken is). Maak niet de gekke fout om een peroxide met 40 volume te gebruiken, want je haar valt er letterlijk uit.

Pers vers citroensap uit en voeg het samen met een theelepel olie toe aan een spuitfles om te voorkomen dat je haar uitdroogt. Als je lichter van kleur gaat, raad ik highlights aan in plaats van het hele ding te verven als je wilt dat de kleurverandering minder dramatisch is. Als je op zoek bent naar een donkerdere blondine, dan moet je op zoek gaan naar een kleurstof die je een platinablonde tint geeft. Dus op mijn gebleekte haar bracht mijn stylist voor de tweede keer ashy blond aan, dat de rampzalige geeltinten wegneemt.

Het doel hier is om je haar eruit te laten zien alsof het meer highlights dan highlights heeft, in plaats van andersom. Elk groot salon of commercieel product, dat de transformatie van donker tot licht haar claimt, bevat een aantal intense chemicaliën of bleekmiddel. Als je haar je verwachte of gewenste donkere tot lichte haartransformatie bereikt, ben je goed om met die specifieke tint te gaan. Garnier Nutrisse Ultra Color LB2, Ultra Light Natural Blonde, is speciaal ontwikkeld om tot vier niveaus lichter te maken zonder bleekmiddel.

Maar ik moest mijn haar twee keer bleken, en natuurlijk deed ik het in een salon, ook al kun je dat ook zelf doen als je dapper en voorzichtig genoeg bent.