Wat is de veiligste haarverf?

Je kunt op deze haarkleur tot 28 wasbeurten vertrouwen om je natuurlijke tint te verbeteren. Dit drievoudig gezeefde microfijne poeder zorgt ervoor dat het haar een gelijkmatige kleurlaag krijgt. Het is ook 100% vrij van pesticiden, chemicaliën en additieven. Gelukkig zijn er natuurlijke manieren om haar te kleuren en de bijwerkingen van chemische haarverwerking te vermijden.

Ondertussen verkoopt het tijdelijke haarkleurmerk Overtone producten die ammoniak en peroxide weglaten, wat de chemische haarschade voorkomt die de textuur en het uiterlijk van je haar kan veranderen. Tegelijkertijd, als je lichtblond of gebleekt haar hebt, kun je een levendige en impactvolle gele haarkleur bereiken met kurkuma vermengd met conditioner. Geen van beide semi-, demi- of glossen is geweldig in het bedekken van grijstinten, dus als dat je belangrijkste doel is, kies dan in plaats daarvan een permanente haarverf, die diep in de cortex van je haar doordringt. Om het haar op natuurlijke wijze lichter te maken met een citroensap, giet het in een spuitfles, spuit het sap royaal door je haar en borstel het over om de „kleurstof” gelijkmatig te verdelen.

Maar dat betekent niet dat je je hoofd niet kunt gebruiken om te beslissen wat voor soort haarkleurproduct je er bovenop legt. Ik heb mijn haar al jaren gekleurd en een paar jaar geleden begon ik chemicaliënvrij te worden op huishoudelijke producten, make-up, enz. Mijn favoriete ding over deze natuurlijke haarverf is de dunne applicatietip en gelformule die het beide zo gemakkelijk maken om specifieke gebieden of strengen te targeten als je niet je geheel wilt kleuren hoofd. Indie-cosmeticamerk Lime Crime, dat een populaire lijn semi-permanente kleurstoffen verkoopt genaamd Unicorn Hair, heeft ook het Leaping Bunny-keurmerk.

Deze veganistische haarverf is niet alleen een MVP voor het bedekken van grijze haren, maar het is ook vrij van ammoniak, sulfaten, siliconen en mineralen. Permanente haarkleurmiddelen richten de meeste schade aan, dus het is belangrijk om zoveel mogelijk weg te blijven van dat type haarkleur. De ouder en zakenpartner van het meisje konden geen semi-permanente haarverf vinden die geen gevaarlijke chemicaliën en synthetische ingrediënten bevatte. Hoewel u niet bang hoeft te zijn voor de aanwezigheid van chemicaliën in uw haarkleur, is het waar dat de categorie haarverf een van de ergste overtreders is als het gaat om het soms opnemen van onnodige ingrediënten die bij bepaalde toepassingen hard en potentieel giftig kunnen zijn.

DIY-haarkleurmiddelen en veganistische merken die gezonde haarkleuren bieden, vormen een goed alternatief en maken het mogelijk de kleur van je lokken te verbeteren, geen schade.