Welk merk haarkleur is het beste?

We onderzoeken en testen al meer dan 120 jaar onafhankelijk producten. Als u via onze links koopt, kunnen we een commissie verdienen. Meer informatie over ons beoordelingsproces. Het GH Beauty Lab test regelmatig haarverf thuis met zowel consumententesters als gecontroleerde laboratoriumtests.

In het Lab verven wetenschappers monsters van mensenhaar in bruine, blonde, rode en zwarte tinten en evalueren ze de producten op hun grijze haardekking. Vervolgens beoordelen ze het kleurbehoud van elke haarverf gedurende een periode van vier weken met een reeks tests, waaronder 20 was- en droogcycli, zoals hieronder afgebeeld, en 10 uur blootstelling aan UV-licht. Daarna beoordelen experts elk monster op uiteindelijke grijsdekking, glans en lichtbestendigheid. Kleurstoffen in dozen worden ook naar een panel van vrouwen in het hele land gestuurd die ze evalueren op factoren zoals gebruiksgemak en kleurprestaties, inclusief grijsdekking, kleurrijkdom, uniformiteit en nauwkeurigheid in vergelijking met de afbeelding op de doos.

Ze geven ook real-life feedback over de resulterende haarglans, zachtheid en gladheid, evenals kleurvervaging gedurende vier weken na het aanbrengen. De meest recente haarkleurtest voor thuis van het GH Beauty Lab omvatte 180 consumententesters en 280 stalen van echt haar. In totaal hebben laboratoriumwetenschappers gekleurde haarmonsters 350 uur lang blootgesteld aan UVA-licht. Allereerst waren al onze interviews met professionele haarstylisten en coloristen, en daarom raden ze natuurlijk allemaal aan om naar een gerenommeerde salon te gaan wanneer je je haar kleurt.

Ze begrijpen echter dat niet iedereen zich vaak een professionele behandeling kan veroorloven, en met bezorgdheid over COVID-19 hebben velen zich tot de thuisroute gewend. Als je voor een levendige tint rood, blauw, paars of een andere regenboogtint wilt gaan, is Arctic Fox een topmerk, zoals aanbevolen door onze professionals. Het wordt bij Sally Beauty verkocht in verschillende tinten, wat ook een van de recs van Van Dam is. Welke haarkleurmerken gebruiken professionals over de hele wereld? Je bent bij ons aan het juiste adres.

Van Pravana tot Paul Mitchel tot het beroemde merk Elgon in Italië, de topkeuzes van professionele stylisten vind je hier. Vertrouw niet meer op drogisterijmerken, waarom doe je dat niet? Wees lief voor die mooie lokken van je. De kleurproducten van Paul Mitchell bestaan pas sinds 1980, maar ze hebben al snel een enorme impact gehad in de wereld van professionele haarkleur. Het merk is ook geliefd vanwege de weigering om op dieren te testen.

Mensen met een gevoelig haar of hoofdhuid, grijs haar of wit haar; ervaar uitstekende resultaten met Paul Mitchell-kleurproducten. De recente explosie van fantasiehaarkleuren vereiste een professioneel haarkleurmerk. In 2004 stapte Pravana op het bord. Elke keer dat je roségoud, gedurfd turkoois of olievlek haar ziet, zit Pravana's Chroma Silk Vivids-lijn er waarschijnlijk achter.

Het merk Elgon werd voor het eerst opgericht in 1970 in Milaan, Italië. In feite wordt de haarkleur daar nog steeds gemaakt. Het merk wordt geprezen om de kwaliteit en kwantiteit van zijn product, dat een laag ammoniakgehalte heeft en grijs haar opmerkelijk goed bedekt. Redken kleurproducten zijn zacht voor het haar, maar ze produceren intense, langdurige resultaten.

Na het gebruik van dit merk krijg je geen droog haar. Professionals zijn er ook dol op vanwege het lookbook op de website van Redken, dat dient als kleurinspiratie. Geschikt voor vrijwel elk haartype, van recht tot krullend tot strak opgerold, biedt deze formule met Hayley Williams een leuke, gepigmenteerde kleur die tot vier tot zes weken aanhoudt. De meegeleverde Power Shimmer Conditioner sluit de kleur af voor een gladde, geconditioneerde en gezonde look.

Het voordeel van het verven van je eigen haar met professionele haarverf boven dooskleur zit niet in de tijd dat de kleur aanhoudt, maar in de schade die je vermijdt met het gebruik van de professionele kleur. Hoewel alle merken die op blonde tinten zijn getest slechts gemiddeld (of slechter) scoorden voor het bedekken van grijs, viel Nice 'n Easy op door vervagingsbestendigheid en het behouden van zijn glans. Dat gezegd hebbende, gaat het gebruik van een professionele demi-permanente haarverf niet zo lang mee als permanente kleurstof in de dooskleur. Dan weet je niet alleen wat er op je haar aan de hand is, maar leer je misschien genoeg om thuis je kleur te doen.

Als je alles uit de kast wilt halen met je haarkleur (à la Hailey Bieber), dan is dit het merk voor jou. Wanneer het kiezen van een natuurlijke haarkleur een enorme verwarring voor je is, probeer dan gewoon deze van Clairol Beautiful Collection. Vul de meegeleverde markeerkwast met de formule en borstel het vervolgens door je haar van wortel tot punten. Het is verrijkt met de voedende eigenschappen van aloë vera, waardoor je haar zacht, gezond wordt en de schade tot een minimum wordt beperkt.

Amber Maynard Bolt, een meesterhaarstylist van beroemdheden bij Nine Zero One Salon, vertelde ons dat ze dol is op Oribe's Gold Lust Repair %26 Restore Shampoo voor gekleurd haar en hetzelfde merk maakt ook een worteltouch-up spray. Als je verlangt naar de glans en glans van gekleurd haar op het scherm, is professionele haarkleur wat je nodig hebt. En voor degenen die bang zijn om hun eigen haar te doen, zeggen meerdere Amazon-recensenten dat het gemakkelijk te gebruiken en aan te brengen is. Arctic Fox's Bleach, Please kit wordt geleverd met alles wat je nodig hebt om je haar lichter te maken ter voorbereiding op pastelkleuren zoals suikerspinroze, lila of platina.

.