Welk merk is het beste voor haarverf?

We onderzoeken en testen al meer dan 120 jaar onafhankelijk producten. Als u via onze links koopt, kunnen we een commissie verdienen. Lees meer over ons beoordelingsproces. Het GH Beauty Lab test regelmatig haarverf thuis met zowel consumententesters als gecontroleerde laboratoriumtests.

In het Lab verven wetenschappers monsters van mensenhaar in bruine, blonde, rode en zwarte tinten en evalueren ze de producten op hun grijze haardekking. Vervolgens beoordelen ze het kleurbehoud van elke haarverf gedurende een periode van vier weken met een reeks tests, waaronder 20 was- en droogcycli, zoals hieronder afgebeeld, en 10 uur blootstelling aan UV-licht. Daarna beoordelen experts elk monster op uiteindelijke grijsdekking, glans en lichtbestendigheid. Kleurstoffen in dozen worden ook naar een panel van vrouwen in het hele land gestuurd die ze evalueren op factoren zoals gebruiksgemak en kleurprestaties, inclusief grijsdekking, kleurrijkdom, uniformiteit en nauwkeurigheid in vergelijking met de afbeelding op de doos.

Ze geven ook real-life feedback over de resulterende haarglans, zachtheid en gladheid, evenals kleurvervaging gedurende vier weken na het aanbrengen. De meest recente haarkleurtest voor thuis van het GH Beauty Lab omvatte 180 consumententesters en 280 stalen van echt haar. In totaal hebben laboratoriumwetenschappers gekleurde haarmonsters 350 uur lang blootgesteld aan UVA-licht. Wie raadt het nog meer aan? Cosmopolitan koos ook voor Schwarzkopf Keratin Color Intense Caring Color.

Als je op zoek bent naar niet-traditionele haarkleuren in de mix, kun je niet fout gaan met Manic Panic. Hoewel het GH Beauty Lab deze kit niet heeft getest, merken recensenten op dat deze doe-het-zelf-optie helderder blond kan toevoegen aan reeds gemarkeerd of lichter gekleurd haar. Tenzij je superbekwaam bent en ervaring hebt met de eerder genoemde Good Dye Young-formule, raden de meeste haarstylisten aan om naar een professional te gaan als je je haar lichter wilt verven. Het product is een van de beste professionele haarkleuren, populair vanwege zijn rijke kleuren, intense levendigheid en perfecte egalisatie op het haar.

Het is doordrenkt met keratine, een eiwit dat werkt om de beschermende cuticula van het haar te versterken, om breuk en gespleten haarpunten te voorkomen. Ontworpen voor alle haartexturen en -typen, bevat de set een poederlichter en een crème-ontwikkelaar die beide zijn doordrenkt met kokosolie om het haar te conditioneren en soja-eiwit om het te beschermen en te versterken tijdens het bleekproces. Vul de meegeleverde markeerkwast met de formule en borstel het vervolgens door je haar van wortel tot punten. Als je tussen haarafspraken een eenvoudige touch-up moet doen en je gaat niet meer dan een tot twee tinten lichter of donkerder dan je oorspronkelijke kleur, dan kun je ervoor kiezen om het proces te proberen.

De semi-permanente haarkleurtechnologie helpt bij het bijhouden van de haarkleur zonder je haar te beschadigen. Professionele haarkleur is veilig te gebruiken als de kleur zorgvuldig wordt gebruikt en niet in contact komt met de hoofdhuid om de interne blootstelling aan chemicaliën te verminderen. Afhankelijk van je haar en huidskleur, zul je verder onderzoek moeten doen naar welk type kleur bij je past. De diepte van de kleur heeft een aanzienlijke invloed op je haar en je kunt het thuis doen met minimale expertise.

De core to surface technologie helpt bij het conditioneren van het haar, terwijl het Incell-complex helpt de haarstructuur opnieuw te definiëren en continu te voeden.