Welke haarkleur is het beste om grijs te bedekken?

Lavender is een topkanshebber voor de beste haarkleur voor grijs haar. Paars haar lijkt misschien een grote sprong, maar de asymmetrische tonen in een gedempte lavendel passen perfect in elkaar. Paars haar lijkt misschien een grote sprong, maar de asymmetrische tinten in een gedempte lavendel passen perfect bij grijstinten en geven je algehele look een jeugdig randje. Als je niet op zoek bent naar een all-over kleurschakelaar en je sloten niet lichter wilt nemen, kan het toevoegen van een paar subtiele lowlights vergrijzing op laag niveau verhullen en tegelijkertijd een volumeboost geven.

Het komt allemaal neer op slimme plaatsing, waarbij je colorist zorgvuldig grijze strengen uitkiest en ze vervolgens schildert in een tint die twee of drie niveaus dieper is dan de basis. Houd er rekening mee dat grijze hergroei contrasteert met bruine lowlights, wat betekent dat je je colorist moet vragen om toner bij de wortels te veren. Dit zorgt voor een zachtere basislijn. In GH Beauty Lab-tests ontdekten experts dat Clairol Nice 'n Easy de beste keuze was voor licht haar en een zachtere, meer conditionerende formule heeft.

Hoewel alle merken die op blonde tinten zijn getest slechts gemiddeld (of slechter) scoorden voor het bedekken van grijs, viel Nice 'n Easy op door vervagingsbestendigheid en het behouden van zijn glans. In Lab-evaluaties scoorde het hoog voor het geven van een natuurlijke uitstraling, 79% van de testers zei dat het hun haar zacht en glanzend achterliet en 90% zei dat het geen irritatie veroorzaakte. De haarkleur komt ook in een enorm bereik van 50 tinten, van heel lichtblond tot extreem donkerblauwzwart. Gemakkelijk aan te brengen en liet het haar extreem zacht achter, zelfs zonder conditioner, meldde een tester.

Deze permanente haarkleuren geven je zeker een all-over onberispelijke look en zelfvertrouwen boost voor al je kapsels. Een professionele colorist weet hoe hij deze ruwe haren het beste kan kleuren, waardoor uw grijstinten de dekking krijgen die ze nodig hebben om de beste resultaten te garanderen. Als u klaar bent met het aanbrengen van de kleurstof, controleert u of u alle grijze strengen hebt bedekt, maar breng de kleur niet opnieuw aan. Als u deze stap uitvoert, kunt u de haarschubben opzwellen en optillen, zodat deze het pigment gemakkelijk kan opnemen wanneer u het kleurproces start.

Als u besluit om een permanente haarkleur te gebruiken, is het om een aantal redenen het beste om lichtere kleuren te kiezen. April Franzino, Beauty Director van Good Housekeeping, is een expert in alle haarproductcategorieën, variërend van haarkleur thuis en professionele haarkleur, haargereedschap, haarverzorgings- en stylingproducten, salondiensten en meer. Ze vertaalde GH Beauty Lab-testgegevens voor haarkleur thuis en voerde interviews met experts om dit stuk te schrijven. In laboratoriumtests bood de ammoniakvrije kleurstof thuis een gelijkmatige dekking, liet het haar zichtbaar glanzend achter en was lichtbestendig wanneer het werd gebruikt om grijze lokken te bedekken.

In het Lab verven wetenschappers monsters van mensenhaar in bruine, blonde, rode en zwarte tinten en evalueren ze de producten op hun grijze haardekking. De meeste haarkleurmiddelen gebruiken chemicaliën zoals ammoniak en waterstofperoxide om de kleur aan je haar te binden. Talrijke tinten, vooral donker haar zoals brunettes en rood van Clairol's populaire demi-permanente drogisterijkleur, maakten indruk op het GH Beauty Lab in evaluaties. We houden van Matrix Total Results Mega Sleek Iron Smoother Leave-In Spray, die het haar glad maakt omdat het tegelijkertijd het haar beschermt tegen hitteschade tot 450 graden.

Als je gestructureerd haar hebt met verschillende krulpatronen die mogelijk bestand zijn tegen kleur, heeft Dark and Lovely iets voor je. Dit sulfaatvrije systeem reinigt en verzorgt gekleurd haar op milde wijze om de glans en levendigheid van de haarkleur te verbeteren.