Welke haarkleur wordt als professioneel beschouwd?

Over het algemeen zijn alleen natuurlijke haarkleuren blond, bruin, zwart, natuurlijk rood en grijs acceptabel op de meeste werkplekken, maar dit hangt af van de bedrijfscultuur. Hoewel de houding verandert met betrekking tot gekleurd haar op de werkplek, wordt het nog steeds niet volledig geaccepteerd vanuit de ervaring van één stylist. We houden van deze platinagrijze balayage-look die een mooi contrast geeft met zwart haar. Je kunt de hoeveelheid kleur eenvoudig aanpassen aan je avontuurquotiënt of risicobereidheid (of misschien je HR's).

Je kunt ervoor kiezen om te gaan voor een vollere balayage-look (links afgebeeld) met meer kleur of een meer gedempte look met mindere kleur lager langs de uiteinden van je haarpunten - die ook gemakkelijk in een vlecht kan worden verborgen. Over het algemeen, als je haar volledig natuurlijk is (nooit gekleurd) of als je iets meer glans of dimensie aan je haar wilt toevoegen, kan dooskleur een optie zijn die je kunt overwegen. Dooshaarkleuren bevatten metaalzouten met een hoge volumeconcentratie, die diep in de haarschacht doordringen. En er is altijd de mogelijkheid voor haarextensies om de kleurrijke look te krijgen zonder de verplichting.

Als je wilt voorkomen dat je het haar beschadigt met bleekmiddel, zijn extensions een geweldige manier om een vleugje kleur te krijgen zonder enige verplichting of schade, zegt Marjan. Naast natuurgetrouwe pigmenten bevat het lipiden die helpen de kleur te binden en tegelijkertijd je haarvezels aan te vullen. Mensen hebben de neiging mannen met grijs haar als wijzer en meer ervaren te beschouwen, terwijl grijzende vrouwen eerder als oud worden gezien. Het is echter ook bekend dat het moeilijk te onderhouden is (sommige online gebruikers hebben gezegd dat hun blauwe haar na twee weken zwart werd).

Als er iets is, kan het toestaan van kleurrijke expressie meer mensen inspireren om hun authentieke, onbeschaamde zelf te zijn. Verkrijgbaar in 36 tinten, de door colorist aanbevolen formule is zacht, veelzijdig en laat het haar oh zo glanzend achter. Je haarkleur kan van invloed zijn op de manier waarop je baas en collega's je op het werk zien, volgens ELLE Magazine. Toen het echter tijd werd om een baan te vinden, realiseerde ik me dat er een sterke afkeer was van gekleurd haar op de werkplek.

Als het gaat om het bleken van je haarkleur, wil je altijd de paar honderden uitgeven aan een gerenommeerde salon voor de juiste bleekverzorging en -processen (het kan gemakkelijk tot vier of zeven uur duren). Ondertussen moet semi-permanente haarkleur „alleen worden gebruikt voor het verfrissen van vervaagde uiteinden en het toevoegen van glans”, zegt Dosso.