Welke haarverf is het minst schadelijk?

Zoals ik in het begin al heb uitgelegd, bevatten semi-permanente kleurstoffen geen ammoniak, maar dat is niet het enige verschil tussen semi-permanente en permanente kleurstoffen. Ook worden semi-permanente kleurstoffen meestal niet in een kit geleverd, dus je moet alle ingrediënten, zoals de tube kleurstof en de ontwikkelaar, apart kopen. Laten we nu verder gaan met permanente kleurstoffen. Hoewel er veel merken zijn om uit te kiezen, is het grootste verschil tussen semi-permanente kleurstoffen en permanente kleurstoffen dat permanente kleurstof goedkoper te maken is.

Laten we, met dat alles in gedachten, eens kijken welke kleurstofmerken het veiligst zijn voor je haar. We zullen eerst naar semi-permanente kleurstoffen kijken. Veel van de meer natuurlijke haarkleurmiddelen die er zijn, zijn demi-permanente formules, wat betekent dat ze geleidelijk worden uitgewassen. We gaan hier meteen aan de slag om een haarverf te vinden die volledig chemisch vrij is vrijwel onmogelijk.

Hoewel u niet bang hoeft te zijn voor de aanwezigheid van chemicaliën in uw haarkleur, is het waar dat de categorie haarverf een van de ergste overtreders is als het gaat om het soms opnemen van onnodige ingrediënten die bij bepaalde toepassingen hard en potentieel giftig kunnen zijn. Mijn favoriete ding over deze natuurlijke haarverf is de dunne applicatietip en gelformule die het beide zo gemakkelijk maken om specifieke gebieden of strengen te targeten als je niet je hele hoofd wilt kleuren. Laten we eens kijken naar enkele van de agressieve chemicaliën in conventionele haarverf, de duurzaamheid en enkele niet-giftige haarkleurmerken ontmoeten. Deze veganistische haarverf is niet alleen een MVP voor het bedekken van grijze haren, maar het is ook vrij van ammoniak, sulfaten, siliconen en mineralen.

Dit merk prijst het onderscheid van de eerste 'zesvrije' permanente haarkleur, vrij van ammoniak, parabenen, resorcinol, PDD, ftalaten en gluten. Wanneer je de kleurstof gebruikt, dringt de keratine je haarvezel binnen en herstelt deze, waardoor je haar gevoed blijft en zonder het extra schade aan te richten. DIY-haarkleurmiddelen en veganistische merken die gezonde haarkleuren bieden, vormen een goed alternatief en maken het mogelijk de kleur van je lokken te verbeteren, geen schade. Uiteindelijk moeten zelfs merken die zich inzetten voor natuurlijke plantaardige formules vertrouwen op enkele synthetische ingrediënten om de haarkleur te laten werken, waaronder Aveda, dat volgens het bedrijf een gepatenteerde haarkleur heeft gecreëerd die 96% bestaat uit ingrediënten die uit de natuur zijn afgeleid.

Andere opties om haar op natuurlijke wijze te verven zijn zwarte thee voor donker haar, kamille voor blondines en cranberry voor rood. ONC NATURAL COLORS is een natuurlijk kleurstofmerk dat beweert uw lokken de kleur te geven waarnaar u op zoek bent zonder uw haar bloot te stellen aan agressieve chemicaliën. Gelukkig zijn er natuurlijke manieren om haar te kleuren en de bijwerkingen van chemische haarverwerking te vermijden. Dat gezegd hebbende, als je op zoek bent naar een meer natuurlijke haarkleur, of het nu is omdat je zwanger bent, veganistisch wordt of gewoon probeert een bewuster consument te zijn, kun je het beste wat speurwerk doen en weten welke je uit de buurt moet blijven.

Haarverf kan giftig zijn omdat er mogelijke verbanden zijn geweest met kanker, allergische reacties en ook milieueffecten.