Welke haarverf voor thuis moet ik gebruiken?

De beste haarverfmerken voor thuis Sigk Hair, Kristin Ess, Manic Panic, Arctic Fox, Wella Professionals, ion Color, DPhue, Madison Reed. We onderzoeken en testen al meer dan 120 jaar onafhankelijk producten. Als u via onze links koopt, kunnen we een commissie verdienen. Meer informatie over ons beoordelingsproces.

Het GH Beauty Lab test regelmatig haarverf thuis met zowel consumententesters als gecontroleerde laboratoriumtests. In het Lab verven wetenschappers monsters van mensenhaar in bruine, blonde, rode en zwarte tinten en evalueren ze de producten op hun grijze haardekking. Vervolgens beoordelen ze het kleurbehoud van elke haarverf gedurende een periode van vier weken met een reeks tests, waaronder 20 was- en droogcycli, zoals hieronder afgebeeld, en 10 uur blootstelling aan UV-licht. Daarna beoordelen experts elk monster op uiteindelijke grijsdekking, glans en lichtbestendigheid.

Kleurstoffen in dozen worden ook naar een panel van vrouwen in het hele land gestuurd die ze evalueren op factoren zoals gebruiksgemak en kleurprestaties, inclusief grijsdekking, kleurrijkdom, uniformiteit en nauwkeurigheid in vergelijking met de afbeelding op de doos. Ze geven ook real-life feedback over de resulterende haarglans, zachtheid en gladheid, evenals kleurvervaging gedurende vier weken na het aanbrengen. De meest recente haarkleurtest voor thuis van het GH Beauty Lab omvatte 180 consumententesters en 280 stalen van echt haar. In totaal hebben laboratoriumwetenschappers gekleurde haarmonsters 350 uur lang blootgesteld aan UVA-licht.

Het draait allemaal om veelzijdigheid met de Shrine Drop It Hair Color Kit, die wordt geleverd in maar liefst 24 tinten. Afhankelijk van de haarkleur waarmee je begint en het aantal gebruikte formuledruppels, is er een breed spectrum aan tinten waarin je haar kan veranderen. Niet alleen geeft de Kristin Ess Signature Hair Gloss (verkrijgbaar in 12 tinten) een boost aan de levendigheid van je kleur, maar het zorgt er ook voor dat je haar gezond aanvoelt en er super glanzend uitziet. Het alkalische neutralisatiesysteem voegt een laagje broodnodige bescherming toe, waardoor wordt voorkomen dat mineralen uit hard water op je haar en hoofdhuid worden afgezet.

Wie raadt het nog meer aan? Cosmopolitan koos ook voor Schwarzkopf Keratin Color Intense Caring Color. Haarkleuring thuis kan eng zijn. Zo eng zelfs dat sommige mensen opgroeien met de opdracht om nooit hun eigen haar aan te raken en altijd voor een salon te kiezen. Het is echter een mythe dat het altijd slecht of gevaarlijk is om je haarkleur thuis te doen.

Je moet gewoon met een beetje kennis de ervaring ingaan. Als je wat grijs bedekt, of je haar een tot twee tinten omhoog of omlaag wilt veranderen, of gewoon je toon wilt veranderen, kun je dat waarschijnlijk thuis doen. We hebben met enkele van de beste haarkleurspecialisten in de branche gepraat om te ontdekken wat dat zijn. Blijf scrollen om alles te weten te komen over dooskleurstoffen, en waarom je misschien twee keer wilt nadenken voordat je er een gebruikt.

Hoewel deze specifieke kit bedoeld is voor rootaanpassingen, kunt u rekenen op het volledige productassortiment van DPHUE voor een schone haarkleur thuis. Houd grijstinten op afstand met deze op crème gebaseerde kleur, geformuleerd zonder sulfaten (SLS en SLES) en parabenen, en een lage hoeveelheid ammoniak. Het vinkt ook de veganistische, dierproefvrije, recyclebare verpakkingen en glutenvrije dozen aan. In theorie, ja, maar het wordt niet aanbevolen om je eigen haarkleur te maken als je haar al oververwerkt of beschadigd is, omdat onjuiste toepassing de situatie kan verergeren.

Maar wat gebeurt er als een product zo essentieel als haarverf wordt gemaakt met natuurlijke ingrediënten? We hebben kleurstof nodig om onze wortels te bedekken en ons naar onze zomerdoelen te brengen, ruimte voor fouten is vrij klein. De haarkleur komt ook in een enorm bereik van 50 tinten, van heel lichtblond tot extreem donkerblauw-zwart. Als zodanig moet je super bewust zijn van hoe lang je het op je haar laat zitten om niet in een schoonheidscatastrofe te eindigen. Doordrenkt met een verzorgende mix van hennep- en camelia-oliën, is het zachter voor zowel het haar als de hoofdhuid dan sommige van zijn concurrenten.

En hoewel de tinten geen grijstinten bedekken, zegt de mede-oprichter en professionele colorist Justin Anderson van het merk dat de diepe conditionering je haar geweldig zal laten aanvoelen. Met al die risico's in gedachten ren je misschien naar de heuvels, maar hey, schrijf de betaalbare haarkleur nog niet helemaal af. Dof haar is nooit de look die je wilt, dus als je lokken een beetje blah aanvoelen, grijp dan naar deze glans. Hij adviseert ook om het haar tijdens het verven in secties van een halve inch te verdelen, zodat de kleur beter kan absorberen.

Hoewel ze het zelf niet heeft geprobeerd, zegt Yong dat „met een kleurexpert kunnen praten nuttig is om te navigeren wat voor soort proces het beste voor je zou werken, vooral als je haar al chemisch is behandeld. Bovendien maken de gepersonaliseerde routebeschrijving en de all-inclusive kit het kleuren van je haar vanuit huis een veel minder ontmoedigende taak. Om te gebruiken, meng de twee flesjes samen, schud zachtjes en breng het resulterende elixer over je haar aan. Als je 50 procent of meer grijs haar hebt, zorg dan voor een professionele kleurservice om er zeker van te zijn dat je een gelijke grijsdekking krijgt en dat je haar geen ongewenste tinten aanneemt die vaak voorkomen bij grijs haar.

.