Kun je donker haar lichter maken met boxdye?

Je moet je haar goed verzorgen als je erover nadenkt om je donkerbruine haar lichter te maken met boxdye. Het bliksemeffect van het gebruik van boxdye zal duidelijker zijn als je haar in goede conditie is. Gebruik natuurlijke haarverzorgingsproducten om je haar regelmatig te wassen en te conditioneren om het gezond en glanzend te houden. Regel nummer één in kleurchemie.

Je kunt haarkleur niet lichter maken met haarkleur, BB's. Dat is waar bleekmiddel voor is. Als je ENIGE vorm van kunsthaarkleur in je haar hebt, permanent, semi-permanent, henna, enz., Kun je het NIET lichter maken met boxdye in een lichtere tint. Wat er zal gebeuren, is dat je ongeverfde wortels mooi lichter worden en dat de rest van je haar veel onnodige schade krijgt en nauwelijks (of geen) kleurverandering krijgt.

De beste manier om je haarkleur fris en helder te houden, is door hem niet te wassen. Wanneer u van plan bent om van heel licht haar naar donker haar te gaan, moet u het haar eerst 'vullen' met een tussenliggende tint die het ontbrekende warme pigment in uw verlichte haar herstelt, waardoor het de basis krijgt die het nodig heeft om de donkere kleur rijk en diep te maken in plaats van afwasachtig en dof. Kokosolie werkt als een vochtinbrengende stof die helpt om je haar te voeden en voor te bereiden op verlichting zonder een groter risico voor je haar te krijgen. Het voortdurend kleuren van haar met permanente kleur zal alleen maar leiden tot extreme droogheid, saaiheid en modderig uitziende lokken.

Omdat gezond haar je haar langer levendig houdt en houdt, behandel het dus voorzichtig, gebruik geschikte stylingproducten en shampoos en breng minstens één keer per maand een diep voedende haarbehandeling aan. En als iets echt zeker was, is het dat ik mijn haar nooit aan zo'n gevaarlijk proces zou blootstellen. Maar er zijn enkele basisregels en punten die je box-dye-instructies je niet zullen vertellen, waarvan ik denk dat je het moet weten omdat ik wil dat je haarkleur mooi is, en ik wil het niet voor je hoeven repareren als je valt, bid voor de valse beloften van je niet-geïnformeerde boxdye-escapades. We hebben toevallig een paar aanbevelingen die kunnen helpen het vervagingsproces te versnellen, zodat je je haar eerder lichter kunt maken.

Het lijkt misschien lastig, maar als je geduldig bent of bereid bent om naar de kapsalon te gaan, zijn de lichtere kleurresultaten op je eigen haar de moeite waard. Als je haar aan de donkere kant zit (zoals donkerbruin of zwart haar), kan je ondertoon een donkere, warme, roodachtige tint hebben. Als je heel lang haar hebt, raad ik je aan om twee dozen kleurstof te kopen om al je haar veilig te kunnen verven. De eerste optie is om sterke lifterbehandelingen te gebruiken met een hoeveelheid ingrediënten zoals ammoniak, peroxide, bleekmiddel of alternatieve chemicaliën die de haarmoleculen van kleur verwijderen.

De kleurstof had mijn donkere haar twee tinten lichter gemaakt, en het was gelijkmatig geëindigd en vooral, het zag er goed uit met mijn gelaatstrekken. In feite kon ik de kleur van mijn haar veranderen met boxed dye, maar ik kon het maar twee of drie tonen lichter maken. Dat gezegd hebbende, nadat je de tijd hebt gegeven om je haarkleur te vervagen, laat de haarkleur thuis meestal slechts 1-2 tinten lichter toe. Jarenlang dacht ik dat de enige oplossing om mijn donkerbruine haar lichter te maken, was om in de klauwen van het bleken te vallen.

Breng minimaal drie dagen voor de kleuring een nachtbehandeling met kokosolie aan om je haar te conditioneren en voor te bereiden zodat het een nieuwe kleur krijgt zonder grotere risico's voor je haar.