Wat voor soort haarverf is het minst schadelijk?

Semi-permanente haarkleur wordt alleen afgezet, wat betekent dat het de haarschacht niet chemisch zal veranderen en het bevat geen ammoniak of peroxide. Semi-permanente verf is minder schadelijk dan permanente verf of een facelift (een mooi woord dat kleurspecialisten gebruiken om naar vervaging te verwijzen). Leave-in conditioners helpen de nagelriemen glad te strijken, de glans te stimuleren en helpen het haar langer kleur vast te houden. Permanente kleurstof - Permanente kleurstof behoudt de kleur in de haarschacht.

Verkrijgbaar in natuurlijk ogende tinten zoals donkere kastanje, honingblond en koper, de kleurstof is ammoniakvrij en zacht. Geformuleerd zonder ammoniak of peroxide, helpt de kleurstof je haarkleur te verbeteren en te verdiepen en tegelijkertijd diep te hydrateren. Permanente haarkleurmiddelen in dozen worden daarentegen commercieel geproduceerd, dus ze passen niet precies bij de unieke textuur van je haar. De formule bevat ook vochtinbrengende ingrediënten die je haar voeden en tegelijkertijd kleuren.

Zoals de naam al aangeeft, is deze natuurlijke haarverf eigenlijk een kleurafzettende conditioner en werkt hij meer als een tijdelijke demi-permanente kleurstof dan als een semi-permanente of permanente kleurstof (wat betekent dat hij langzaam vervaagt bij elke wasbeurt en geen grijstinten bedekt). Deze kit wordt ook geleverd met een borstel met zachte haren die je kunt gebruiken om door je haar te trekken zonder enige kleurstof op je vingertoppen te krijgen. Ze hebben ook niet de irriterende geur van gewone haarverf en veroorzaken geen irritatie of jeuk op de hoofdhuid zoals ammoniak. Ammoniakvrije haarkleurmiddelen zijn veel zachter en bevatten andere ingrediënten en oliën die haarbeschadiging helpen voorkomen door het haar te helpen geen vocht en eiwitten te verliezen.

Bovendien kunnen stylingproducten die plastic en aardolieproducten bevatten zich op het haar ophopen en het dof en futloos laten lijken. Omdat de ontwikkelaar een ontwikkelaar met een relatief laag volume is, beschadigt het je haar bijna helemaal niet. Dat gezegd hebbende, is de afweging waarschijnlijk de moeite waard als je de conditie van je haar wilt behouden. Dit betekent een minder agressieve chemische stof op je hoofd en geen agressieve ammoniakgeur terwijl je je haar verft.

Hoewel deze permanente multi-tonale haarverf ammoniak in zijn formule bevat, hebben een groot aantal Amazon-recensenten erop aangedrongen dat dit een uitstekende keuze is voor het creëren van subtiele highlights, zonder toevlucht te hoeven nemen tot het gebruik van schadelijker bleekmiddel. Al hun kleuren zijn afkomstig van plantenextracten en ze zijn opzettelijk vrij van ammoniak, resorcinol en andere vervelende chemicaliën die je vaak in synthetische kleurstoffen aantreft. Het is ook vermeldenswaard dat veel van deze kleurstoffen tijdelijk zullen zijn of sneller zullen vervagen dan meer synthetische kleurstoffen.