Welke haarverf is het veiligst?

Herbatint is een van de veiligste haarkleurmerken die er trots op is de meest natuurlijke permanente haarkleurgel te zijn, vrij van ammoniak en andere agressieve chemicaliën. De producten zijn gemaakt met kruidenextracten die uw lokken en hoofdhuid voeden en beschermen. De beste ammoniakvrije haarverf is absoluut Revlon Colorsilk Beautiful Color Permanent Hair Color. We vinden het leuk dat het verkrijgbaar is in een breed scala aan tinten en is samengesteld om je haar te voeden.

Als u echter een semi-permanente optie wilt, kiest u voor Clairol Advanced Gray Solutions. Hoewel deze specifieke kit bedoeld is voor het bijwerken van de wortels, kunt u rekenen op het volledige productassortiment van DPHUE voor een schone haarkleur thuis. Houd grijstinten op afstand met deze op crème gebaseerde kleur, geformuleerd zonder sulfaten (SLS en SLES) en parabenen, en een lage hoeveelheid ammoniak. Het vinkt ook de veganistische, dierproefvrije, recyclebare verpakkingen en glutenvrije dozen aan.

Dit kleine bad van Manic Panic bevat een cult-favoriete crème die je haar verzorgt en een opvallende tint achterlaat in zijn kielzog. Terwijl demi-permanente kleurstof een lager peroxidevolume gebruikt, dat de cortex van het haar binnendringt, waardoor formules dichter bij 28 shampoos kunnen blijven. Een Garnier Olia-kit kost je maar een paar dollar, maar na het verven van je haar voel je je een miljoen dollar. Houd er rekening mee dat het aanbrengen even wennen kan zijn (je voegt kokend water toe aan het poeder om een havermoutachtige consistentie te creëren voordat je op je haar schildert), en de kleur duurt slechts vier tot zes weken.

Dat gezegd hebbende, als je op zoek bent naar een meer natuurlijke haarkleur, of het nu is omdat je zwanger bent, veganistisch wordt of gewoon probeert een bewuster consument te zijn, kun je het beste wat speurwerk doen en weten welke je uit de buurt moet blijven. Het werkt geweldig als een op zichzelf staande semi-permanente kleurstof, maar als je meer kleurresultaat en langdurig pigment wilt, kun je het altijd combineren met een crèmeformule. Geformuleerd zonder ammoniak of peroxide, helpt de kleurstof je haarkleur te verbeteren en te verdiepen en tegelijkertijd diep te hydrateren. Zoals de naam al aangeeft, is deze natuurlijke haarverf eigenlijk een kleurafzettende conditioner en werkt hij meer als een tijdelijke demi-permanente kleurstof dan als een semi-permanente of permanente kleurstof (wat betekent dat hij langzaam vervaagt bij elke wasbeurt en geen grijstinten bedekt).

Permanente haarkleurmiddelen gebruiken de meest agressieve chemicaliën om de haarkleur te veranderen, maar semi-permanente kleurstoffen (vaak gebruikt om grijzend haar te bedekken) kunnen nog steeds zorgwekkende chemicaliën bevatten, waaronder PPDA of een soortgelijke verbinding. Opgericht door haarkleurkoningin en zanger van Paramore, Hayley Williams, is Good Dye Young voor de gedurfde. Hoe dan ook, je zult nooit een 100% natuurlijke haarverf vinden die helemaal geen chemicaliën bevat, want om de haarkleur te laten werken, moet er een chemische reactie op je lokken plaatsvinden (het is vermeldenswaard dat er hier één uitzondering is: pure henna, hoewel dat een ander verhaal is, omdat het kan creëren eigen problemen). Volgens Kate Reid, Design Director en Education Manager bij Color Me by Kevin Murphy, zijn er het afgelopen decennium opwindende verbeteringen aangebracht in de haarkleurindustrie, waaronder enkele opvallende ammoniakvrije formules.

De veiligste gok is om alle instructies die bij uw haarverf in dozen worden geleverd nauwlettend te volgen en formuleringen die PPDA bevatten te vermijden als u allergisch bent. Onderzoekers van de North Carolina University hebben een database gemaakt met meer dan 300 stoffen in haarverf om manieren te onderzoeken om haarkleur veiliger en duurzamer te maken.