Welke is de veiligste haarkleur?

Herbatint is een van de veiligste haarkleurmerken die er trots op is de meest natuurlijke permanente haarkleurgel te zijn, vrij van ammoniak en andere agressieve chemicaliën. De producten zijn gemaakt met kruidenextracten die uw lokken en hoofdhuid voeden en beschermen. Hoewel deze specifieke kit bedoeld is voor het bijwerken van de wortels, kunt u rekenen op het volledige productassortiment van DPHUE voor een schone haarkleur thuis. Houd grijstinten op afstand met deze op crème gebaseerde kleur, geformuleerd zonder sulfaten (SLS en SLES) en parabenen, en een lage hoeveelheid ammoniak.

Het vinkt ook de veganistische, dierproefvrije, recyclebare verpakkingen en glutenvrije dozen aan. Bedrijven die „biologische haarkleurmiddelen” verkopen, gebruiken wel biologische ingrediënten, maar die ingrediënten zijn slechts de extra toeters en bellen. De industrie noemt deze „feeënstofingrediënten”, ze hebben geen invloed op de kleur of het resultaat. Ze worden gebruikt om de koper naar binnen te halen en hen te laten geloven dat het product veiliger is, terwijl dit in werkelijkheid allemaal inactieve ingrediënten zijn; het product zou hetzelfde presteren met of zonder hen.

DW, ervoor kiezen om niet-toxisch te gaan met je haarverf betekent niet dat je er niet meer voor kunt winkelen bij je plaatselijke drogisterij. Dus, wat gebruiken ze om ammoniak te vervangen? Zijn het ingrediënten zoals ethanolamine en triethanolamine? En gebruiken ze ook chemicaliën zoals PTD (para-tolueendiamine) of p-aminofenol als vervanging voor PPD? Als de antwoorden ja en ja zijn, deze formules kunnen net zo twijfelachtig zijn als"conventionele haarkleurmiddelen”. In Aziatische culturele praktijken is het bekend onder degenen in de schoonheidsindustrie dat haaroliën contactdermatitis en ontstoken haarzakjes kunnen veroorzaken. Indie-cosmeticamerk Lime Crime, dat een populaire lijn semi-permanente kleurstoffen verkoopt genaamd Unicorn Hair, heeft ook het Leaping Bunny-keurmerk.

Zoek anders formules die vrij zijn van ammoniak, PPD en resorcinol, zoals de Madison Reed Radiant haarkleurkit (bekijk op Ulta), die het extra voordeel heeft dat het boordevol hydraterende ingrediënten zit. De zelfregulerende industrie wordt nog verergerd door de minuscule hoeveelheid wetenschappelijk onderbouwd bewijs over de effecten van haarkleurchemicaliën in het menselijk lichaam, omdat er een vrijwel eindeloze lijst met variabelen is. Andere opties om haar op natuurlijke wijze te verven zijn zwarte thee voor donker haar, kamille voor blondines en cranberry voor rood. De formule sluit acht van de meest voorkomende irriterende stoffen voor haarverf (waaronder ammoniak en PPD) uit, en in plaats daarvan is het verrijkt met hydraterende en kalmerende ingrediënten zoals keratine, arganolie en ginsengwortelextract.

Niemand zou het je kwalijk nemen dat je de indruk hebt dat de ingrediënten die worden aangetroffen in haarproducten die als biologisch of natuurlijk op de markt worden gebracht, ze inherent veiliger maken. Madison Reed staat vrijwel synoniem voor hoogwaardige haarverf voor thuis dankzij hun baanbrekende formuleringen, productgebruiksgemak en technisch onderlegde kleurafstemming. Ontworpen om je kleur te verlengen of een niet-permanente tint te creëren, is de Maria Nila Colour Refresh verkrijgbaar in negen tinten en is gemaakt met 100 procent veganistische ingrediënten om de gezondheid van je haar te garanderen. Geformuleerd zonder ammoniak of peroxide, helpt de kleurstof je haarkleur te verbeteren en te verdiepen en tegelijkertijd diep te hydrateren.

Hieronder vindt u zeven van de beste natuurlijke haarkleurmiddelen voor resultaten op salonniveau in het comfort van uw eigen huis. Met gezondere en zachtere formules bereiken deze schone haarkleurmiddelen hun rijke kleuruitbetaling en grijsverhullende eigenschappen van natuurlijk afgeleide plantaardige ingrediënten en pigmenten in plaats van bekende chemische irriterende stoffen en schadelijke ingrediënten zoals ammoniak, resorcinol, parafenyleendiamine (PPD), alcohol en parabenen. Ondertussen verkoopt het tijdelijke haarkleurmerk Overtone producten die ammoniak en peroxide weglaten, wat de chemische haarschade voorkomt die de textuur en het uiterlijk van je haar kan veranderen. De drie belangrijkste chemicaliën die u wilt vermijden als u op zoek bent naar een meer natuurlijke haarverf, zijn ammoniak, PPD en resorcinol.