Zijn er chemische vrije haarkleurmiddelen?

Als je volledig chemicaliënvrij wilt gaan, is een pure kleur op henna-basis, zoals de Rainbow Research Henna haarkleur (te bekijken bij Amazon), echt de enige optie. Dat gezegd hebbende, de Biolage Haircolor (te bekijken bij Sleek Shop) is onze topkeuze, gebruikt ook minimale ingrediënten en is ergens van 82% tot 100% plantaardig. Biologische en natuurlijke alternatieven voor haarverf zijn de veiligste op basis van de ingrediëntenlijst. We hebben ontdekt dat HairPrint, een kleurstofalternatief, het beste is om haar te kleuren.

Je kunt op deze haarkleur tot 28 wasbeurten vertrouwen om je natuurlijke tint te verbeteren. Dit drievoudig gezeefde microfijne poeder zorgt ervoor dat het haar een gelijkmatige kleurlaag krijgt. Het is ook 100% vrij van pesticiden, chemicaliën en additieven. De permanente haarkleurmiddelen omvatten p-fenyldiamine (PPD), tolueen-2, 5-diaminesulfaat (PPDS), resorcinol, m-aminofenol, p-aminofenol en andere.

Deze omvatten rozemarijn, cinchona en walnootschillen, ze brengen allemaal zachtjes een natuurlijke, levendige kleur aan je haar. Sorry, haarverf zonder chemicaliën is gewoon niets (nogmaals, tenzij je werkt met henna of gewoon plantensap). Persoonlijk vond ik het een zeer sterke shampoo en verdunde het uiteindelijk omwille van de conditie van mijn haar, wat de voordelen die het biedt kan beïnvloeden, omdat het mijn zilvergrijze haar er niet van weerhoudt om naar de uiteinden licht geel te worden. Vorig jaar, toen ik onderzoek deed naar organische haarkleur, was dat de enige die ik kon vinden met enige informatie% 26 lof.

Semi-permanente kleuren kunnen het haar echter niet lichter maken en hebben een minimale grijsdekking omdat ze aan de buitenkant van het haar werken. Ik hou echt van alle biologische opties die je ons biedt, omdat ik op zoek was naar verschillende producten om op mijn haar te doen. In plaats van je alleen op ingrediëntenlijsten te concentreren, denk na over het type kleurstof en het proces dat je kiest als je je zorgen maakt over langdurige haarbeschadiging of -verlies. Dit betekent een minder agressieve chemische stof op je hoofd en geen agressieve ammoniakgeur terwijl je je haar verft.

De formule sluit acht van de meest voorkomende irriterende stoffen voor haarverf (waaronder ammoniak en PPD) uit, en in plaats daarvan is het verrijkt met hydraterende en kalmerende ingrediënten zoals keratine, arganolie en ginsengwortelextract. Het mooie van natuurlijke haarkleurmiddelen is dat er geen schadelijke effecten zijn en dat je het proces zo vaak kunt herhalen als je wilt. Houd er rekening mee dat deze natuurlijke haarkleur permanent is en dat de lokken lichter blijven totdat je ze afknipt. Dit verzachtingsproces betekent dat Organic Colour Systems kan werken bij een veel lagere pH, wat zachter is voor het haar en er veel minder ethanolamine (een chemische stof die bijdraagt aan droge punten en kleurvervaging) nodig is.

In feite zijn er tal van haarkleuren op basis van henna en van planten afgeleide haarkleuren die geweldig werk kunnen leveren bij het transformeren van je lokken (daarover later meer). Als je nog niet helemaal klaar bent om je te committeren aan een nieuwe zomerhaarkleur of als je gewoon je huidige tint wilt versterken of opfleuren, moet je dit kleurafgevende masker van Moroccanoil proberen. Gecertificeerde biologische ingrediënten zoals arganolie, kamille en kokosolie zorgen ervoor dat deze natuurlijke haarverf zich onderscheidt van de rest.