Wat is de beste professionele haarverf?

Welke haarkleurmerken gebruiken professionals over de hele wereld? Je bent hier aan het juiste adres. Van Pravana tot Paul Mitchel tot het beroemde merk Elgon in Italië, de topkeuzes van professionele stylisten vind je hier. Vertrouw niet meer op drogisterijmerken, waarom doe je dat niet? Wees lief voor die mooie lokken van je. De kleurproducten van Paul Mitchell bestaan pas sinds 1980, maar ze hadden al snel een enorme impact in de wereld van professionele haarkleur.

Het merk is ook geliefd vanwege de weigering om op dieren te testen. Mensen met gevoelig haar of hoofdhuid, grijs haar, of wit haar; ervaar uitstekende resultaten met Paul Mitchell-kleurproducten. De recente explosie van fantasiehaarkleuren vereiste een professioneel haarkleurmerk. In 2004 stapte Pravana op het bord.

Elke keer dat je roségoud, gedurfd turkoois of olievlek haar ziet, zit Pravana's Chroma Silk Vivids-lijn er waarschijnlijk achter. Het merk Elgon werd voor het eerst opgericht in 1970 in Milaan, Italië. In feite wordt de haarkleur daar nog steeds gemaakt. Het merk wordt geprezen om de kwaliteit en kwantiteit van zijn product, dat een laag ammoniakgehalte heeft en grijs haar opmerkelijk goed bedekt.

Redken kleurproducten zijn zacht voor het haar, maar ze produceren intense, langdurige resultaten. Na het gebruik van dit merk krijg je geen droog haar. Professionals zijn er ook dol op vanwege het lookbook op de website van Redken, dat als kleurinspiratie dient. Als het gaat om salonbehandelingen, is de beste professionele haarkleurlijn Wella Illumina Permanent Creme Hair Color.

In laboratoriumtests bood de ammoniakvrije kleurstof thuis een gelijkmatige dekking, liet het haar zichtbaar glanzend achter en was lichtbestendig wanneer het werd gebruikt om grijze lokken te bedekken. Als je grijstinten wilt bedekken of gewoon wilt dat je haarkleur er natuurlijk uitziet, is Schwarzkopf's Igora Royal misschien de juiste keuze. DE GEHEIME HOOGGLANS CRÈME HAARGESLACHT - 100 GMBUY NOWL'OREAL PARIS CEREMMA GLANS KLEUR 316 BORDEAUXROOD - 45 KOOP NOWBBLUNT SALON. Ondertussen moet semi-permanente haarkleur „alleen worden gebruikt voor het verfrissen van vervaagde uiteinden en het toevoegen van glans”, zegt Dosso.

Rez en Walker gebruiken allebei Shades EQ voor glans in de salon, toning, kleurcorrectie en het mengen van wit of blond haar. Schwarzkopf Essensity Permanent Hair Color is een olie-in crèmekleur die niet alleen volledige kleurdekking levert, maar ook droog haar voedt. Deze haarkleur levert een totale grijsdekking en helpt je aantrekkelijk te blijven en je haar er onberispelijk uit te laten zien. April Franzino, Beauty Director van Good Housekeeping, is een expert in alle haarproductcategorieën, variërend van haarkleur thuis en professionele haarkleur, haargereedschap, haarverzorgings- en stylingproducten, salondiensten en meer.

In het Lab verven wetenschappers monsters van mensenhaar in bruine, blonde, rode en zwarte tinten en evalueren ze de producten op hun grijze haardekking. Dan weet je niet alleen wat er op je haar aan de hand is, maar leer je misschien genoeg om thuis je kleur te doen. Wella Professionals Koleston Perfect is ontwikkeld met pure balanstechnologie die helpt bij het balanceren van kleurresultaten. Verrijkt met hydraterende oliën zoals moerasbloemzaadolie en lijnolie, is deze haarkleur voedend genoeg om je haar er zacht en glanzend uit te laten zien.

Het voordeel van het verven van je eigen haar met professionele haarverf boven dooskleur zit niet in de tijd dat de kleur aanhoudt, maar in de schade die je vermijdt met het gebruik van de professionele kleur. Enkele van de beste professionele haarkleurmerken, volgens deze criteria, zijn L'Oreal, Clairol, Wella, Schwarzkopf en Rusk.