Welke is de beste haarverf zonder bijwerkingen?

Herbatint is een van de veiligste haarkleurmerken die er trots op is de meest natuurlijke permanente haarkleurgel te zijn, vrij van ammoniak en andere agressieve chemicaliën. De producten zijn gemaakt met kruidenextracten die uw lokken en hoofdhuid voeden en beschermen. Een goede vuistregel is om je haar minstens 24 tot 48 uur voor je kleursessie te wassen, tenzij anders aangegeven. Ik heb geleerd dat om te werken, permanente haarkleuren (of kleurstoffen) zoals OWAY-haarkleur chemicaliën moeten bevatten die de haarschubben openen en minerale pigmenten en petroleumkleurstoffen in het haar duwen.

Haarserums die zijn ontworpen om uw haar en hoofdhuid te voorzien van vochtinbrengende oliën en voedingsstoffen om uw gezonde lokken te herstellen, zijn veilig genoeg om elke dag te gebruiken. Dabur Vatika's Henna Hair Colour bevat plantaardige kleurstoffen, zoals henna, en natuurlijke extracten van ingrediënten zoals walnoot en olijf. Het kan ook een goed idee zijn om naar natuurlijke alternatieven zoals henna en haarverduisterende oliën te kijken om herhaald gebruik van deze met chemicaliën beladen producten te voorkomen. Semi-permanente haarkleur is „alleen afzetting”, wat betekent dat het de haarschacht niet chemisch zal veranderen en het bevat geen ammoniak of peroxide.

Recente bloedonderzoeken hebben gevaarlijk hoge niveaus van chemicaliën aangetoond en aangezien ik mijn haar om de paar weken laat kleuren, moet ik een zeer goede salon in Londen vinden die producten met minder chemicaliën kan gebruiken. Deze natuurlijke haarkleuren zijn de eerste semi-permanente haarkleurmiddelen die grijs haar effectief bedekken in één simpele stap. Een derde van de mannen vond bruin haar het aantrekkelijkst; 28,6 procent zei dat ze de voorkeur geven aan zwart haar. Kleinere kleurmoleculen, micropigmenten genaamd, creëren een zachter kleurproces waarbij Madison Reed geen ammoniak hoeft te gebruiken om de haarschubben agressief te openen om hun kleurstoffen af te zetten zoals andere merken dat doen.

Je kunt een beetje product in de flessen mengen, net genoeg om alleen de wortels te doen, waardoor je haar droog wordt en je chemische belasting wordt verminderd. Clairol's Natural Instincts Hair Color beweert dat het je haar gezonder en sterker laat aanvoelen na de verwerking. Om nog maar te zwijgen van het feit dat termen als 'natuurlijk' en 'biologisch' niet gereguleerd zijn, dus zelfs als je ze over het etiket van haarkleur ziet slaan, is het belangrijk om die claims met een korreltje zout te nemen.